Vážení zákazníci, od 23.1. máme ze zdravotních důvodů (rehabilitace) na přibližně 1 měsíc zcela zavřeno - bez možnosti objednávání zboží. Veškeré objednávky přijaté před 23.1. budou teď vyřízeny. Děkujeme za pochopení.

Ochrana osobních údajů - GDPR

Jsme společnost SOVAKOMBI, s.r.o. se sídlem Ostašova 529/24, Hlouška, 284 01 Kutná Hora, identifikační číslo:  06148221 daňové evidenční číslo: CZ06148221, (dále jen „prodávající“ nebo „správce“)

Provozujeme e-shop na webových stránkách www.numismatikasova.cz.

Pro poskytování našich služeb, prodej zboží a provoz našich webových stránek zpracováváme některé osobní údaje. Podrobnější informace k jejich zpracování jsou uvedeny v tomto dokumentu.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“).

1) Zpracování osobních údajů

I. Zpracování osobních údajů - použití kontaktního formuláře

Pokud poptáváte naše produkty a služby pomocí některého z našich kontaktních formulářů, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte. Jedná se o tyto osobní údaje

  • jméno a příjmení
  • e-mailová adresa
  • telefonní číslo
  • adresa případně sídlo

 

Důvod uchování těchto osobních údajů

Kontaktujeme vás přes ně pro další domluvu ohledně zboží, jeho přepravy a služeb.

Na základě jakého právního důvodu?

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Uchování a zpracování osobních údajů je za výše uvedeným účelem po dobu 10 let od realizace poslední části plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis uchování smluvní dokumentace po dobu delší. Takové zpracování je možné na základě čl. 6 odst. 1 písm. c) a f) Nařízení – zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti a pro účely oprávněných zájmů správce.

II. Zpracování osobních údajů - nákup zboží

Pokud nakoupíte u nás na eshopu, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jedná se především o následující fakturační údaje:

  • jméno a příjmení,
  • adresa/sídlo,
  • telefon a email
  • číslo bankovního účtu

Z jakého důvodu tyto osobní údaje uchováváme a zpracováváme

Osobní údaje potřebujeme zpracovat, abychom splnili naši smlouvu – zajištění dodávky našeho zboží či služeb. Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů.

Osobní údaje budeme dále zpracovávat pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracováváme?

Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.7

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?

Uchování a zpracování osobních údajů je za výše uvedeným účelem po dobu 10 let od realizace poslední části plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis uchování smluvní dokumentace po dobu delší. Takové zpracování je možné na základě čl. 6 odst. 1 písm. c) a f) Nařízení – zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti a pro účely oprávněných zájmů správce.

III. Newslettery - zpracování osobních údajů pro účely obchodních sdělení prostřednictvím emailu 

Na e-mailovou adresu, případně telefonní číslo mohou být kupujícímu zasílány novinky a jiná obchodní sdělení, tento postup umožňuje § 7 odst. 3 zákona č.480/2004 Sb., o službách informační společnosti, pokud jej kupující neodmítne. Tato sdělení lze kdykoliv jakýmkoliv způsobem – například zasláním e-mailu nebo proklikem na odkaz v obchodním sdělení – odhlásit.

Kdo bude mít k osobním údajům přístup

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s chodem našeho e-shopu a společnosti. Jedná se o následující právnické a fyzické osoby:

  • provozovatel e-shopové platformy Shoptet
    • Shoptet a.s., se sídlem Dvořeckého 628/8, Břevnov, 169 00, Praha 6, IČ 289 35 675, společnost je zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B vložka 25 395
  • dopravní společnost  PPL CZ
    • PPL CZ s.r.o., společnost se sídlem na adrese K Borovému 99, Jažlovice, 251 01 Říčany, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze pod spisovou značkou C 105858, IČ: 25194798
  • přepravní společnost Zásilkovna
    • Zásilkovna s.r.o., sídlem Drahobejlova 1019/27, Libeň, 190 00 Praha 9, IČ 284 08 306, zapsaná v obchodním rejstříku, vedeném Městským soudem v Praze oddíl C, vložka 139387
  • Provozovatel online chatu Smartsupp
    • Smartsupp.com, s.r.o. se sídlem: Lidická 2030/20, 602 00 Brno, Česká republika, IČ: 03668681, DIČ: CZ03668681
  • Česká Pošta
    • Česká pošta, s.p., se sídlem  Politických vězňů 909/4, Praha, 110 00, Česko IČ: 47114983
  • účetní a daňová kancelář Ragam
    • RAGAM s.r.o., spisová značka C 119963 vedená u Městského soudu v Praze, sídlem Benešova 648, Hlouška, 284 01 Kutná Hora, IČO: 27628191

Osobní údaje zpracováváme pouze na území Evropské unie.

Co byste dál měli vědět

Správce nemá osobu tzv. pověřence. Správce lze kontaktovat na emailové adrese info@numismatikasova.cz.

2) Používání souborů cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

 Správce osobních údajů, jakožto provozovatel webové stránky www.numismatikasova.cz, užívá na této webové stránce soubory cookies, které jsou zde užity za účelem:

  1. měření návštěvnosti webových stránek a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webových stránkách
  2. základní funkčnosti webových stránek
  3. usnadnění nabídky produktů návštěvníků (ukládání prohlížených produktů a stránek, nákupní chování)

 

Sběr cookies za účelem uvedeným výše může být považováno za zpracování osobních údajů. Takové zpracování je možné na základě zákonného důvodu - oprávněného zájmu správce, a umožňuje ho čl. 6 odst. 1 písm. f) Nařízení.

  • Webové stránky lze používat i v režimu, který neumožňuje sbírání údajů o chování návštěvníků webu – tento režim je možný buďto nastavit v rámci nastavení prohlížeče, nebo je možné vznést proti takovému sběru na základě oprávněného zájmu správce námitku dle čl. 21 Nařízení, která je dostupná v dolní části webových stránek. Vaše námitka bude vyhodnocena bezodkladně. Cookies nezbytné pro funkčnost webu budou uchovány pouze po dobu nezbytně nutnou pro fungování webu.
  • Vznese-li návštěvník námitku proti zpracování technických cookies nezbytných pro fungování webových stránek, nelze v takovém případě zaručit plnou funkčnost a kompatibilitu webových stránek.
  • Cookies, které jsou sbírány za účelem měření návštěvnosti webu a vytváření statistik týkající se návštěvnosti a chování návštěvníků na webu, jsou posuzovány v podobě hromadného celku a v anonymní podobě, která neumožňuje identifikaci jednotlivce.
  • Shromážděné cookies soubory jsou zpracovány dalšími zpracovateli:
    1. Poskytovatelem služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    2. Poskytovatelem služby Smartsupp, Lidická 2030/20, 602 00 Brno, Česká republika, IČ: 03668681, DIČ: CZ03668681
    3. Poskytovatelem služby Hotjar, provozované společností Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europe 
    4. Poskytovatelem služby Facebook Ads, provozované společností Facebook Inc., sídlem 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA
    5. Poskytovatelem služby Google AdWords, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
    6. Poskytovatelem služby Sklik, provozované společností Seznam a.s., sídlem Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, ČR
    7. Případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době společnost nevyužívá

 

Vaši spokojenost s nákupem zjišťujeme prostřednictvím e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky, do něhož je náš e-shop zapojen. Ty vám zasíláme pokaždé, když u nás nakoupíte, pokud ve smyslu § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti jejich zasílání neodmítnete. Zpracování osobních údajů pro účely zaslání dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky provádíme na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá ve zjišťování vaší spokojenosti s nákupem u nás. Pro zasílání dotazníků, vyhodnocování vaší zpětné vazby a analýz našeho tržního postavení využíváme zpracovatele, kterým je provozovatel portálu Heureka.cz; tomu pro tyto účely můžeme předávat informace o zakoupeném zboží a vaši e-mailovou adresu. Vaše osobní údaje nejsou při zasílání e-mailových dotazníků předány žádné třetí straně pro její vlastní účely. Proti zasílání e-mailových dotazníků v rámci programu Ověřeno zákazníky můžete kdykoli vyjádřit námitku odmítnutím dalších dotazníků pomocí odkazu v e-mailu s dotazníkem. V případě vaší námitky vám dotazník nebudeme dále zasílat.

Vaše práva ohledně zpracování osobních údajů

V případě, že Vaše osobní údaje zpracováváme pro účely oprávněných zájmů našich nebo někoho dalšího, máte kdykoli právo vznést proti takovému zpracování námitku. Námitku můžete vznést na naší adrese uvedené v tomto dokumentu. Pokud takovou námitku vznesete, budeme oprávněni v takovém zpracování pokračovat jen tehdy, pokud prokážeme závažné oprávněné důvody pro zpracování, které převažují nad Vašimi zájmy nebo právy a svobodami, a dále tehdy, pokud půjde o zpracování nezbytné pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.

Zpracování Vašich osobních údajů pro účely poskytování služeb je zákonným požadavkem. Neposkytnutí Vašich osobních údajů (úplné či částečné) může znamenat, že Vám nebudeme moci poskytnout služby nebo je budeme moci poskytnout pouze v omezeném rozsahu.

Při zpracování osobních údajů máte následující práva týkající se ochrany svých osobních údajů:

  1. Zrušit zasílání obchodních sdělení - Kdykoli nás můžete požádat o zrušení zasílání obchodních sdělení v plném či částečném rozsahu a to i na dobu určitou.
  2. Právo na omezení zpracování - Máte právo na omezení zpracování vašich osobních údajů. Omezení zpracování znamená, že musíme Vaše osobní údaje, u nichž bylo zpracování omezeno, označit a po dobu trvání omezení je nesmíme dále zpracovávat, s výjimkou jejich uložení. Právo na omezení zpracování máte tehdy:
    1. jestliže popíráte přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou k tomu, abychom mohli přesnost osobních údajů ověřit;
    2. zpracování je protiprávní a Vy odmítáte výmaz osobních údajů a žádáte místo toho o omezení jejich použití;
    3. jestliže již Vaše osobní údaje nepotřebujeme pro účely zpracování, ale Vy je požadujete pro určení, výkon nebo obhajobu právník nároků
  3. Právo na přístup opravu či aktualizaci osobních údajů - Máte právo vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,
  4. Právo na výmaz osobních údajů - Právo na výmaz osobních údajů se vztahuje jen na osobní údaje, které zpracováváme k jiným účelům, než vyžaduje zákon. Údaje, které o Vás vedeme za účelem poskytování služeb (např. ve zdravotnické dokumentaci, v uzavřených smlouvách, záručních listech apod.).
  5. Právo na přenositelnost údajů - Můžete žádat, abychom Vám Vaše osobní údaje poskytli za účelem jejich předání jinému správci osobních údajů, nebo abychom je sami předali jinému správci osobních údajů. Toto právo však máte pouze ohledně těch údajů, které zpracováváme automatizovaně na základě Vašeho souhlasu nebo smlouvy s Vámi. Údaje, které o Vás vedeme za účelem poskytování služeb, však smíme poskytnout jen Vám a nebo v zákonných důvodech pak orgánům veřejné moci.
  6. Požadovat kopii zpracovávaných vašich osobních údajů - máte právo od nás požadovat přístup k Vašim osobním údajům a k poskytnutí kopie vašich osobních údajů, které zpracováváme.
  7. Právo na účinnou soudní ochranu - Pokud máte za to, že vaše práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování vašich osobních údajů v rozporu s tímto Nařízením, můžete se s touto záležitostí také obrátit na soud.
  8. Právo podat stížnost - Můžete podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů a to v případě, že se domníváte, že zpracováním osobních údajů dohází k porušení právních předpisů o ochraně osobních údajů. Stížnost můžete podat u dozorového úřadu v místě svého obvyklého bydliště, místě výkonu zaměstnání nebo v místě, kde došlo k údajnému porušení. V České republice je dozorovým úřadem Úřad na ochranu osobních údajů. Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, www.uoou.cz.

    Jak nastavit nebo odmítnout cookies

    Používání souborů cookies můžete nastavit pomocí vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookies automaticky přijímá již ve výchozím nastavení. Soubory cookies lze pomocí vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo nastavit užívání jen některých souborů cookies.

    Informace o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookies:

    Další informace o správě cookies v jednotlivých prohlížečích naleznete na následujících odkazech:

     

    Při první návštěvě webu www.numismatikasova.cz je zobrazena informační lišta s možností nastavení používaných souborů cookies. Pozdější změna je pak možná odkazem "Upravit nastavení cookies". Vyvoláním tohoto odkazu se znovu zobrazí informační lišta s možností změny nastavení používání souborů cookies.

     

    3) Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

    Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

    Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

    Tyto podmínky jsou účinné od 1.1.2022